Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Stekt red snapper med auberginekaviar och paprikasalsa

Stekt red snapper med auberginekaviar och paprikasalsa

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

8 red snapper-filéer à 50 g med skinn

Auberginekaviar
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
havssalt
1 kruka färsk rosmarin
1 msk olivolja
10 g persiljeblad
1/2 msk rödvinsvinäger

Paprikasalsa
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och vitpeppar
5 g gräslök

Auberginekaviar: Dela auberginen på längden och skär en skåra i aubergineköttet. Lägg en skalad vitlöksklyfta, lite rosmarin, salt och lite olivolja i varje skåra. Lägg ihop auberginehalvorna och slå in dem i aluminiumfolie. Baka i 125° varm ugn i cirka 25 minuter tills auberginen blivit mjuk och sugit åt sig smakerna. Dra av skinnet och lägg aubergineköttet i en gryta, sjud tills nästan all vätska ångat bort. Mixa aubergineröran med persilja, vinäger, salt och vitpeppar.

Paprikasalsa: Skär paprikorna i små tärningar. Blanda dem med olivolja och balsamvinäger, smaka av med hackad gräslök, salt och vitpeppar.

Recept: Hooks Herrgård