view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grön tomat- och äppelmarmelad

Grön tomat- och äppelmarmelad

Antal personer: 
2-3 burkar
Ingredienser: 

500 g gröna tomater
500 g syrliga äpplen
1 dl vatten
1 citron, pressad saft
1 bit färsk, skalad ingefära på 2x2 cm
1 kg syltsocker

Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala, kärna ur och riv äpplena. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och ingefära; låt koka utan lock i 10 minuter. Tillsätt syltsocker och låt koka ordentligt i ytterligare några minuter. Skumma. Fyll upp marmeladen i väl rengjorda och varma burkar (med en ingefärsbit i varje burk). Förslut och förvara svalt.

BAKA 3/2010