view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Västerbottenssoppa med löjromsravioli och dillolja

Västerbottenssoppa med löjromsravioli och dillolja

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

Västerbottenssoppa
2 schalottenlökar, hackade
1 tsk dillfrön
1 tsk fänkålsfrön
5 dl kycklingfond
1/2 dl vitt vin
1 dl grädde
1 dl mjölk
riven Västerbottensost
salt och vitpeppar

Löjromsravioli
gravad lax (en bit på 8x5 cm)
100 g löjrom

Dillolja
1 dl rapsolja
1 dl plockad dill

Fräs schalottenlök och kryddor. Häll i vin och fond. Reducera tills knappt hälften återstår. Häll i grädde och mjölk, koka i 5 minuter och sila. Mixa i Västerbottensost efter behag. Smaka av med salt och vitpeppar. Skumma upp soppan.

Löjromsravioli:
Skiva 8 skivor av laxen. Forma löjromen till ägg. Lägg löjromsäggen mellan två skivor lax.

Dillolja:
Mixa rapsolja och dill till en grön dressing.

Recept: Friiberghs Herrgård