Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Stekt renkalv med mandelpotatispuré smaksatt med enbär, kråkbärssky och inlagd p

Stekt renkalv med mandelpotatispuré och inlagd pumpa

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

4 renkalvsrostbiffar à 160 g
10 cm purjolök
1 dl rapsolja
salt och svartpeppar

Mandelpotatispuré
500 g mandelpotatis, skalad
1 dl mjölk
1 dl grädde
50 g smör
10 enbär, torkade och finmalda
salt och vitpeppar

Kråkbärssky
1/2 dl socker
2 dl kråkbär
3 dl rött vin, fruktigt och oekat
5 dl kalvfond, kraftig
salt och vitpeppar

Inlagd pumpa
200 g pumpa
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl porter

Kantareller
2 dl kantareller, rensade
25 g smör
salt och vitpeppar

Fördela purjolöken lager för lager på en ugnsplåt och baka på 220° tills purjolöken är helt svart. Mixa purjolöken helt slät med rapsoljan. Pensla renkalvsrostbiffen med purjolöksoljan, salta och peppra. Bryn i panna runt om och baka klart i ugn på 130° tills innertemperaturen är 54°, låt vila 5 minuter.

Mandelpotatispuré: Koka potatisen riktigt mjuk, häll av vattnet och passera genom finmaskig sil. Värm mjölk, grädde och smör; rör ner i den passerade potatisen. Smaka av med enbär, salt och vitpeppar.

Kråkbärssky: Karamellisera sockret tills det är mörkt; tillsätt kråkbär, vinet och kalvfonden. Låt koka ihop tills 1/3 återstår. Smaka av med salt och vitpeppar, sila.

Inlagd pumpa: Skala och tärna pumpan. Koka upp ättika, socker och porter. Tillsätt pumpan, koka den mjuk och sila av lagen.

Kantareller: Stek kantarellerna i smör till de får fin färg. Salta och peppra.

Servering: Skär upp renkalvsrostbiffarna. Arrangera med mandelpotatispuré, kråkbärssky, pumpa och kantareller.

Vinförslag: 5107 Pommard Les Vignots, Frankrike

Villa Tottebo