Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Stekt biff med barolosås och oxmärg

Stekt biff med barolosås och oxmärg

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

4 skivor biff à 250 g
1⁄2 kg högrev
1 dl extra jungfruolja
1 gul lök, skalad och skivad
1 schalottenlök, skalad och skivad
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 msk tomatpuré
1⁄2 liter barolo, rött vin
1 bouquet garni (persiljekvist, timjankvist och 1 lagerblad)
salt
vitpeppar
100 g smör
krossad svartpeppar
100 g oxmärg
100 g rucolasallad

Tärna högreven i bitar, 2 x 2 cm, och bryn dem i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök. Bryn ytterligare i 2 minuter, tillsätt därefter tomatpuré. Häll på rödvinet, lägg i kryddbuketten och låt det koka försiktigt i ca 3 timmar. Fyll på med vatten allt eftersom det kokar ihop så att köttet alltid är täckt; skum- ma av emellanåt.

Sila av vätskan och koka ihop tills det återstår 1 1⁄2 dl av skyn. Smaka av med salt och vitpeppar och vispa i hälften av smöret.

Salta och peppra biffarna och stek dem i 2 msk olja och återstående smör. Stek färdigt biffen i ugnen i 100 grader till en kärn-temperatur på 50 grader. Ta ut köttet ur ugnen och låt det vila i 3 minuter innan du skivar upp det.

Tärna oxmärgen, 1 x 1 cm. Vänd runt rucolabladen med resterande olja, salt och vitpeppar.
Servera köttet med krossad svartpeppar, oxmärg, rucolablad och barolosås.

Stefano Catenacci
Stefanos Italia