view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Smörstekta kantareller med rostad majs, gårdagens bröd och vinägrett på gotländs

Smörstekta kantareller med vinägrett på gotländsk tryffel

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

Svampcrème
200 g kantareller
100 g champinjoner
100 g toppmurklor
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
4 msk färskost
2 msk crème fraiche
2 msk balsamvinäger
2 msk parmesan, riven
1 gotländsk tryffel alt. tryffelolja
salt och svartpeppar
socker

Tryffelvinägrett
3 dl rött vin
1/2 dl balsamvinäger
2 dl olivolja
3 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 gotländsk tryffel, finhackad (kan bytas ut mot tryffelolja)
socker
salt och svartpeppar

Garnityr
400 g små fina kantareller
1 majskolv
1 bit pecorinoost
20 rucolablad
1 schalottenlök, finhackad
4 dragonblad
4 körvelkvistar
salt

Svampcrème: Skölj svampen i kallt vatten. Skala och skär ner löken. Bryn löken tillsammans med svampen. Tillsätt mejerivarorna och vinägern. Koka upp. Mixa allt i en blender. Tillsätt tryffeln. Smaka av med salt, socker, vinäger och peppar. Passera genom en finmaskig sil.

Tryffelvinägrett: Svetta löken i lite av olivoljan, häll i vinet och vinägern och reducera till hälften. Lägg i tryffeln och häll i resten av olivoljan. Smaka av med socker, salt och peppar.

Garnityr: Stek kantarellerna. Hyvla osten. Pilla loss majskornen och råstek dem i torr panna. Tillsätt den hackade löken samt salt och smör på slutet.

Fördela svampcrèmen på fat, ringla över tryffelvinägretten och avsluta med garnityret.

Vinförslag: 99273 Dutton Goldfield Chardonnay 2005, USA

50 kvadrat