view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Laxmedaljonger med Kvibille ädelostdressing och pepparkaksbakade äpplen

Laxmedaljonger med Kvibille ädelostdressing

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

400 g laxfilé
1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1/2 gul lök
2 vitpepparkorn

Kvibille ädelostdressing
50 g Kvibille Ädel
1 dl crème fraiche
lite citronsaft
ett par droppar Worcestershiresauce
salt och vitpeppar

Pepparkaksbakade äpplen
2 äpplen
50 g pepparkakor
1 msk smör

sallad
körsbärstomater

Laxmedaljonger
Dela laxfilén i 8 längder om 50 g styck i cirka 2x2 cm-längder, rulla ihop dem och lägg i en ugnsfast form. Bäst blir det om längderna rullas i en ugnsfast form med en bottenyta på cirka 6 cm i diameter, till exempel muffinsformar i teflon, och bakas av däri.
Skär löken i strimlor. Slå över vatten, vitvinsvinäger, lök och vitpepparkorn. Ugnsbaka på 150° i 10 minuter. Låt svalna.

Kvibille ädelostdressing: Mixa ädelost och crème fraiche till en slät dressing. Smaka av med salt, vitpeppar, citronsaft och Worcestershiresauce (var försiktig med såsen då den är väldigt skarp i smaken). Tillsätt vatten för att få önskad konsistens.

Pepparkaksbakade äpplen: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och lägg i en ugnsfast form. Smula och strö över pepparkakorna. Klicka över smöret och baka i ugn vid 150° i 20 minuter. Rör ett par gånger under tillagningen.

Servering: Lägg upp laxmedaljongerna samt de pepparkaksbakade äpplena och sallad. Ringla över ädelostdressingen och dekorera med körsbärstomater.

Öl: 71285 Göta Kanal Brygd

Göta Kanal