Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Halstrad piggvar med citronpotatisblanquette

Halstrad piggvar med citronpotatisblanquette

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

4 portionsbitar piggvar
salt och vitpeppar

Citronpotatisblanquette
8 potatisar, skalade
75 g smör
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
skal av 1/2 citron
salt och vitpeppar

Ansjovisskum
4 dl vitvinssås
2 ansjovisfiléer
2 msk skuren gräslök

Stek piggvaren i smör. Smaka av med salt och peppar.

Citronpotatisblanquette:
Koka potatisen. Värm smör, mjölk och grädde. Pressa potatisen och gör en lös och luftig puré. Smaksätt med salt, vitpeppar och rivet citronskal.

Ansjovisskum:
Mixa i ansjovis och gräslök i vitvinssåsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Skumma upp med stavmixer vid serveringen. Servera med dillslungade morötter.

Recept: Friiberghs Herrgård