Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Färska vårrullar med dip

Färska vårrullar med dip

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

12 rispapper
400 g Salmalax
1 msk ingefära, riven
1/4 huvud isbergssallad
1/2 papaya
50 g vaxbönor
1 litet knippe koriander
röd chilifrukt efter smak

Dip 1
1/2 dl hoisinsås
3 msk fisksås
1/4 dl ostronsås
sesamfrön, rostade

Dip 2
50 g råsocker
1 dl hett vatten
4 vitlöksklyftor
chilifrukt efter smak
2 tsk risvinäger
1 lime, saften
1/2 dl vietnamesisk fisksås

Blanchera vaxbönorna. Skär laxen i strimlor. Strimla isbergssalladen och papayan. Finhacka chilin. Fukta rispapperet lätt med fuktat papper. Lägg lax, isbergssallad, papaya och vaxbönor snyggt i mitten av rispapperet. Fördela ingefäran över, strö över önskad mängd chili och avsluta med koriander.

Dip 1: Blanda de tre såserna. Strö över de rostade sesamfröna.

Dip 2: Rör ut sockret i det varma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna.

Servering: Servera rullarna genast tillsammans med de två dipsåserna.

Grönlistat alternativ: MSC- eller Kravmärkt lax

Vinförslag: 96423 2007 Ninth Island Riesling, Tasmanien, Australien