view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Sallad med marinerade kronärtskocksbottnar

Sallad med marinerade kronärtskocksbottnar

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

6 kronärtskocksbottnar eller
kronärtskockshjärtan
6 plommontomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk dragon, finskuren
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och vitpeppar
blandad sallad efter smak

Skålla och skala tomaterna, dela i kvartar och ta ur kärnhuset. Skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar och lägg dem i en bunke med tomaterna. Finhacka löken och vitlöken och vänd i hacket i bunken. Tillsätt dragon, balsamvinäger och olja, vänd försiktigt och smaka av med salt och vitpeppar. Skölj salladerna och marinera med lite olivolja, salt och vitpeppar.
Lägg upp salladen på tallrikar och lägg därefter upp kronärtskocksblandningen. Servera med ett gott bröd till.

Mat & Vänner 6/2006