Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Havskräfta, benmärg och nypon

Havskräfta, benmärg och nypon

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

nyponjuice
1 kg vilda nypon
500 g vatten
15 g sockerlag, 50%
3 g xanthangummi, naturlig stärkelse

havskräftor

Nyponjuice: Rensa och skölj nyponen. Koka upp nyponen tillsammans med vattnet. Sila genom finmaskig sil. Mixa ihop med sockerlag och stärkelse.

Servera nyponjuicen tillsammans med havskräftor och benmärg.

Vinförslag från Trio: 2008 Mélodie de Carignan Blanc, Sylvain Boutée, Vin de Pays de Gard, Frankrike. Biodynamiskt odlat. Ett vin det görs cirka 850 flaskor av, alltså liten produktion. Jäst och lagrad på fat, har legat cirka 10 månader med jästfällning. Otroligt elegant mineralitet och syra, diskret fin fatton i bakgrunden.

Trio