Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Anklevercrème med kaffepärlor och sockerrostade pistaschmandlar

Anklevercrème med kaffepärlor

Antal personer: 
6
Ingredienser: 

Anklevercrème
150 g anklever
50 g grädde
1 1/2 msk madeira

Kaffepärlor
1 dl starkt kaffe
1 tsk molassesocker
1 1/2 g algin
7 g calcic

Mandlar
1/2 dl pistaschmandlar
1 msk socker

Svartpepparpapper
2 potatisar, mjöliga
salt
svartpeppar, malen

Anklevercrème: Bryn anklevern på båda sidorna i ett hett stekjärn, slå på grädden och madeiran. Ge det ett snabbt uppkok, mixa och passera genom finmaskig sil. Ställ det i kylen över natten.

Kaffepärlor: Lös sockret i kaffet, vispa i alginet, låt stå i kyl. Lös 7 g calcic i kallt stilla mineralvatten (algin och calcic går att köpa över nätet) före servering, droppa små pärlor av kaffeblandningen i calcicbadet, låt ligga i 1 minut. Ta sedan upp och lägg dem i kallt kaffe, ta upp, låt rinna av och servera genast.

Sockerrostad pistasch: Rosta mandlarna i en torr panna. Strö över socker och låt detta karamellisera, plocka upp mandlarna och låt svalna.

Svartpepparpapper: Koka potatisarna i lite vatten; när de faller sönder, mixa till slät massa och smaka av med salt och rikligt med malen svartpeppar. Bred ut ett tunt lager på en silipatmatta och torka på 90° tills det blivit som papper.

Karlaby krog