view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Mandelpotatissallad med ansjovisdressing och köttbullar

Mandelpotatissallad med ansjovisdressing och köttbullar

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

potatissallad med ansjovisdressing
500 g kokt kall mandelpotatis eller annan potatis
½ purjolök
100 g sockerärtor
2 stora nävar bataviasallat eller annan finbladig sallat
1 dl rapsolja
12 ansjovisfiléer + 2 msk spad från burken
1 msk grovkornig senap
1 msk vinäger

Köttbullar
600 gram fläskfärs
1 liten lök
1 ägg
1 krm kryddpeppar
½ krm muskotnöt
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ströbröd
1 ½ tsk salt
Smör eller olja att steka i

Gör så här:

potatissallad med ansjovisdressing
blanda ihop olja ansjovisspad, vinäger och senap till en dressing. Strimla purjolöken och sockerärtorna. Finhacka anjovisen och skär potatisen i bitar. Blanda allt i en bunge med en slickepott tills dressingen täcker alla grönsakerna.
Köttbullar
blanda grädde/mjölk, ägg , kryddor och ströbröd i en bunke och låt det svälla medan du förbereder löken. Finhacka löken och stek den genomskinlig i olja. Låt den kallna och blanda den sedan med resten av ingredienserna. Forma 16 stora köttbullar. Bryn köttbullarna runt om på hög värme. Sänk sedan värmen och låt dem bli genomstekta, ca 10 min

Skapat av :
Elsa Lansing