Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Rödbetor och äpplen på spett med pepparrotssmör

Rödbetor och äpplen på spett med pepparrotssmör

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

500 g primörrödbetor
4 äpplen
2 rödlökar
grillspett

Pepparrotssmör
75 g smör
3 msk pepparrot, färskriven
1 msk citronsaft
salt och svartpeppar

4 port blandad sallad
timjan

Koka rödbetorna nästan färdiga, skala dem. Klyfta äpplena och rödlökarna och trä upp dem tillsammans med rödbetorna på grillspett.

Pepparrotssmör: Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna.
Grilla spetten tills löken och äpplena är mjuka, pensla under grillningen med pepparrotssmöret (spara hälften till uppläggningen).

Blanda grönsalladen. Lägg upp spetten på salladsfaten, ringla över det sista av pepparrotssmöret. Strö över timjan, salta och peppra.

Recept: Malin Andersson, Fredric Bengtsson, Foto: David Back
GLÖD Mat & Vänner Förlag AB