view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Lax- och scampiburgare med lime- och chiliaioli

Lax- och scampiburgare med lime- och chiliaioli

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

500 g laxfilé
8 scampi
2 sticklökar
1 msk ingefära, finriven
1/4 gul paprika
1/4 röd paprika
1/2–1 dl koriander
1–2 chilifrukter, beroende på styrka
2 msk sweet chilisås
1 tsk gurkmeja
cayennepeppar, efter smak
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen

Lime- och chiliaioli
2 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
1 lime, skal och saft
salt och vitpeppar

Hacka sticklök, paprika och koriander fint, krama ur vätskan från grönsakerna. Skär laxen i bitar och hacka den grovt i en mixer, kör stötvis. Blanda i grönsakerna och kryddorna. Hacka scampin och tillsätt den, smaka av.
Lime- och chiliaioli: Pressa vitlöken ner i majonnäsen, finhacka chilin och tillsätt den. Smaka av aiolin med limesaft, limeskal, salt och peppar. Låt stå och dra 1 timme före servering.

Servera tillsammans med till exempel en sallad eller i bröd som en burgare.