view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Ugnsbakad gösfilé med purjolök och kantareller

Ugnsbakad gösfilé med purjolök och kantareller

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

4 bitar gös à 180 g
1/2 purjolök, hackad
2 dl kantareller
2 1/2 dl grädde
1 dl vitt vin
Salt och vitpeppar
1 kg potatis
1 knippe sparris

Lägg purjolöken i botten på en smord ugnsfast form. Lägg på gösbitarna, krydda med salt och vitpeppar. Lägg kantarellerna runt om. Blanda grädde och vin, smaka av med salt och vitpeppar och häll det i formen. Grädda vid 175° i cirka 20 minuter. Lägg upp på tallrikar och servera med pressad potatis och nykokt sparris.