view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Bräserad fläsklägg med brunkål

Bräserad fläsklägg med brunkål

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

Ca 2 kg fläsklägg
olivolja till stekning
5 stora morötter
1/2 rotselleri
1 1/2 gul lök
6 kryddnejlikor
1/2 l kalvbuljong
4 lagerblad
salt och vitpeppar

Brunkål
150 g socker
50 g smör
1 vitkålshuvud

Till servering

grov senap
grovt bröd

Bryn fläskläggarna i olja. Skär morötterna och sellerin i kuber om 1x1 cm. Dela lökarna och stick in kryddnejlikor. Lägg ner allt i en gryta tillsammans med kalvbuljongen, lagerblad och fläsklägg. Sjud det på svag värme eller stek i ugn vid 200° i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört. Köttet är klart när det lossnar från benet. Smaka av med salt och vitpeppar.

Brunkål
Skär vitkålen grovt. Smält sockret till en mörk karamell i en gryta, tillsätt smöret och bryn vitkålen tills den fått en gyllenbrun färg och är mjuk, cirka 15 minuter.

Plocka köttet från benet. Servera med brunkål, grovt bröd och grovkorning senap.

"Fläskläggen kan också smaksättas med persilja, rivet citronskal eller finstrimlad chorizo."