view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Hallon- och rabarbersoppa med vit chokladsorbet

Hallon- och rabarbersoppa med vit chokladsorbet

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

250 g rabarber
150 g hallon
3 dl vatten
1 dl socker

Koka rabarber och hallon med vatten och socker. Mixa, sila och kyl.

Sorbet
1 gelatinblad
75 g socker
2 1/2 dl Ramlösa
50 g apelsinhonung
150 g vit choklad
2 1/2 dl mjölk
3 cl Cointreaulikör

Koka socker, honung och Ramlösa till en lag. Smält gelatinbladet. Hacka chokladen, häll över sockerlagen och rör tills chokladen lösts upp. Passera och tillsätt mjölk och likör. Vispa ihop och kör i glassmaskin i cirka 30 minuter, frys sedan.
Garnera med färska bär och servera.