Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Chokladpudding med vit chokladglass, espressoaspic och mandelbröd

Chokladpudding med vit chokladglass

Ingredienser: 

Chokladpudding
1 dl mjölk
20 g muscovadosocker
20 g mörk choklad
15 g kakao
10 g socker
1 blad gelatin, blötlagt
1 tsk vaniljsocker
 
Vit chokladglass
2 dl mjölk
2 dl grädde
50 g vit choklad
2 msk honung
30 g socker

Espressoaspic
1 dubbel espresso (6 cl)
10 g vatten
10 g socker
3 cl Borghetti kaffelikör
1 gelatinblad, blötlagt

Mandelbröd
100 g mandelmassa
40 g socker
30 g äggvita

Stekt äpple
1 äpple, gärna från Kivik
1 msk smör
1 msk socker
1 tsk kanel

Chokladpudding: Hetta upp alltsammans och gjut i formar, ställ i frysen. Tips: Använd små engångsglas som man kan klippa upp i kanten när puddingen är frusen, låt den sedan tina i kylen.

Vit chokladglass: Koka upp alla ingredienser, mixa dem och kyl. Kör i glassmaskin. Tips: Köp annars färdig glass, det funkar också.

Espressoaspic: Koka upp alla ingredienser och gjut blandningen i en liten form. Låt stelna och skär i kuber.

Mandelbröd: Blanda ingredienserna till en smet och baka i ”limpor” på 180° i 15 minuter. Skär i bitar innan de svalnat helt.
  
Stekt äpple: Skala och kärna ur äpplet. Klyfta det och stek i lite smör, krydda med socker och kanel. På bilden är det inrullat i feuille de bric.

Basement