Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Grillad Golliatmusseron

Grillad Golliatmusseron

Antal personer: 
1
Ingredienser: 

1 perfekt Goliatmusseronm rumstempererad
lite gott smör på en pensel
bra salt
ett par teskedar juice från svamp
havre som du inokulerade med Apergillus Oryzae förra året för att få fram ett syrligt sojasåsliknande tillbehör till det här årets svampsäsong

Tänd din grillkol med eltändare, vänta på den rätta glöden. Under tiden som grillen värms, skala svampen med en liten skalkniv genom att pilla loss flikar och dra av det bruna ytterhöljet. Pensla svampen mycket tunt runt om med smör. Förställ dig att svampen är en köttbit, lägg den på grillen och stek som den köttbit du föreställer dig att den är Medium rare. Pensla med lite nytt smör, tranchera på längden, salta lätt, servera omedelbart med den fermenterade juicen.

Fotograf: Erik Olsson
Mat & Vänner 5/2011