Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Päron- och vaniljsaft

Päron- och vaniljsaft

Ingredienser: 

4 kg päron
1 1/2 dl vatten
2 vaniljstänger
6 dl socker/liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft

Skölj och kärna ur päronen och skär dem i klyftor. Halvera vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Sjud päron, vatten, vaniljfrön och -stänger i 20 minuter. Sila genom silduk.

Mät upp saftens volym och slå tillbaka den i grytan tillsammans med socker; sjud i 10 minuter. Tillsätt natriumbensoatet utrört i lite saft. Häll upp pärondrickan på varma, väl rengjorda flaskor och förslut väl.