Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Valnöts-, russin- och aprikosbröd

Valnöts-, russin- och aprikosbröd

Antal personer: 
2 bröd
Ingredienser: 

200 g vatten
100 g rågsurdeg
40 g honung
50 g grovt grahamsmjöl
30 g smör
300 g vetemjöl med hög proteinhalt
4 g jäst
10 g salt
50 g grovt rågmjöl
100 g russin, torkade
50 g aprikoser, torkade
50 g valnötter

Blötlägg russin och aprikoser vatten. Blanda övriga ingredienser (utom frukter och nötter) 15 minuter i degblandaren. Häll vattnet av frukterna och krama ur dem. Tillsätt frukterna till degen när 5 minuter återstår av knådningen. Tillsätt valnötterna i slutet av knådningen. Dela degen i två lika stora delar och låt jäsa i kyl över natten. Värm ugnen till 250° och sätt in bröden, spraya med vatten och sänk värmen till 200°. Grädda i 45–55 minuter. Låt svalna på galler.

Olof Victors