Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Fikonbröd

Fikonbröd

Ingredienser: 

Dag 1
125 g vatten
65 g grahamsmjöl

Dag 2
125 g vatten
90 g pâte à fermeté (se recept på sidan xx)
250 g vetemjöl med hög proteinhalt
60 g fint rågmjöl
100 g rågsurdeg
25 g honung
15 g smör
10 g salt

125 g torkade fikon, hackade

Dag 1: Koka upp vattnet och slå det över grahamsmjölet. Lägg handduk över och låt stå över natten.

Dag 2: Blanda det skållade grahamsmjölet med övriga ingredienser förutom fikonen och arbeta degen i 15 minuter. Tillsätt fikonen i slutet av bearbetningen. Degen ska vara vek (lös). Låt degen ligga och vila i 30 minuter. Forma degen till en spole. Lägg degen på en mjölat fat och låt långjäsa i kyl över natten. Värm ugnen till 250° med en plåt i. Vänd upp brödet på den varma plåten. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 200°. Baka brödet cirka 30 minuter.

Olof victors