Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Smakrik mörk chokladdessert med karamellkokt fikon

Smakrik mörk chokladdessert med karamellkokt fikon

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

675 g mörk choklad
10 ägg
575 g socker
lite vatten
450 g smör

Karamellkokt fikon
2 fikon
100 g socker
2 apelsiner, saften och rivet skal
2 nejlikor

Koka ihop 2/3 av sockret med lite vatten till en sirap, låt svalna. Hacka chokladen fint. Vispa äggen med resterande socker. Smält chokladen med smör och sirapen, låt svalna. Blanda ner chokladen i äggvispet. Smöra en springform, slå i smeten och baka tårtan i vattenbad i 140° varm ugn i 60 minuter, tills den har satt sig.

Karamellkokt fikon: Koka en ljus karamell av sockret. Tillsätt fikonen, apelsinsaften, rivet apelsinskal och nejlikor, låt fikonen sjuda mjuka. Servera fikonen tempererade.