Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Grilla.nu
view counter
Päronterrin med biscotti och vit chokladsorbet

Päronterrin med biscotti och vit chokladsorbet

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

Päronterrin
4 päron
2 dl päronjuice
1/2 vaniljstång
2 gelatinblad per dl lag

Biscotti
200 g skållad mandel
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
skal av 1 citron
6 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Vit chokladsorbet
250 g vatten
50 g honung
75 g socker
150 g vit choklad
250 g mjölk
25 g Grand Marnier-likör

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala och klyfta päronen. Koka upp juice och vaniljstång. Koka päronklyftorna mjuka i lagen. Lyft upp dem och torka klyftorna på papper. Smält de blötlagda gelatinbladen i lagen. Doppa klyftorna en och en i lagen och lägg dem i en form. Häll på lag så att det täcker päronklyftorna. Frys. Skiva tunt på skärmaskin när de ska serveras.

Biscotti:
Rosta mandeln 5 minuter i 175°. Vispa ägg, socker, citron och salt pösigt. Sikta i mjöl och bakpulver. Vänd i mandeln. Gör tre längder av smeten. Baka av i 20¬–25 minuter i 175° varm ugn. Skär i bitar medan de fortfarande är varma.

Vit chokladsorbet:
Koka upp vatten, honung och socker. Hacka den vita chokladen och lägg i den. Vispa slätt. Blanda i mjölk och likör. Frys i glassmaskin.

Recept: Friiberghs Herrgård