view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Knapriga lavendelkakor

Knapriga lavendelkakor

Antal personer: 
ca 50 st.
Ingredienser: 

5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 msk lavendelblommor
1 dl hackad mandel
1 msk sirap
1–2 msk vatten

Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg och forma den till två tjocka rullar. Svep in rullarna i plast och lägg dem i kylskåp eller frys att kallna. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 8–10 minuter.

BAKA nr. 2 2010