view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Hasselnötssandwich med hallondrink

Hasselnötssandwich med hallondrink

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

Hallondrink
200 g hallon
2 dl vatten
1/2 dl vitt vin
3/4 dl socker
1 tsk citronsaft
1/4 vaniljstång

Hasselnötsglass
100 g hasselnötter
100 g socker
lite vatten
500 g mjölk
500 g grädde
1 vaniljstång
50 g glykos
120 g äggula
125 g socker
1 gelatinblad

Chokladanslag
50 g sockerlag (koka upp 35 g socker med 1/4 dl vatten)
4 äggulor
35 g socker
2 äggvitor
25 g socker
40 g mjöl
25 g kakao

Lägg alla ingredienser till hallondrinken i en kastrull. Koka i 5 minuter. Sila genom silduk och kyl till serveringen.

Hasselnötsglass:
Rosta hasselnötterna och skala dem. Koka upp socker och vatten. Lägg i nötterna. Rör ibland. Koka tills det blir en karamell. Slå upp nötterna på bleck, låt svalna och mixa dem.
Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och glykos. Vispa ägg och socker. Slå mjölkblandningen över äggen. Värm till 85°, sila och låt svalna. Frys i glassmaskin.
Blanda de mixade hasselnötterna med glassen (du kan själv bestämma hur mycket nötter du vill blanda i).

Chokladanslag:
Vispa sockerlag, äggulor och socker poröst. Vispa äggvitor och socker till maräng. Vänd ner marängen i äggsmeten. Sikta i mjöl och kakao. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper. Baka av vid 200° i 4–5 minuter. Skär till anslaget. Lägg i en bit av anslaget i botten på en form. Bred på glass. Lägg på ytterligare en anslagsbit. Frys och skär i portionsbitar till serveringen.

Recept: Friibergs Herrgård