view counter

Frisök

Sök recept

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Högtid


Bok


Magasin


Årtal


Nummer


Tillagningsätt


Innehållstyp


Arraksbollar

Arraksbollar

Antal personer: 
18 st.
Ingredienser: 

150 g kakrester, t ex brownie och sockerkaka
1 msk arrak
3 msk smör
1 msk vaniljsocker
100 g choklad
18 valnötter

Smält smöret. Mosa kakresterna med en gaffel och rör ner smöret i resterna. Tillsätt arrak och vaniljsocker. Smaka av smeten, justera eventuellt med lite arrak eller extra smält smör. Forma till cirka 18 bollar och lägg dem att stelna i kylen. Smält chokladen försiktigt. Doppa bollarna i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Placera dem på ett galler och sätt i en valnöt på toppen. Låt stelna i rumstemperatur.

BAKA 1/2010