Ordboken


Grilla.nu
view counter
B (7) | C (2) | D (4) | F (5) | G (6) | K (7) | L (4) | M (2) | N (2) | P (6) | Q (1) | R (4) | S (11) | T (3) | V (1) | Ö (1)

Reda

Göra en vätska, till exempel buljong, mjölk eller vatten, tjockflytande genom att tillsätta mjöl eller äggula. Bottenredning - smält först matfett i en kastrull och tillsätt sedan mjöl, späd därefter med vätskan eller vispa mjölet i lite kall vätska i en kastrull och tillsätt därefter vätskan och lite matfett för smakens skull. Dubbelredning - reda en vätska med både mjöl och äggula eller äggula och grädde. Toppredning - reda en upphettad vätska genom att tillsätta mjöl utrört i kall vätska under omrörning och därefter koka upp alltsammans.

Reducera

Koka ihop exempelvis en buljong så att vattnet avdunstar och smaken därmed blir mer koncentrerad.

Rimma

Salta kött genom att lägga det i en lake, saltat vatten, i ett eller några dygn.

Roux

Redning

Prenumerera

Ladda hem Mat & Vänner för iPad
view counter