view counter

Mina sidor

Ordboken


B (7) | C (2) | D (4) | F (5) | G (6) | K (7) | L (4) | M (2) | N (2) | P (6) | Q (1) | R (4) | S (11) | T (3) | V (1) | Ö (1)

Panera

Vända en råvara i mjöl eller ströbröd före stekning eller fritering. Enkelpanering - vända råvaran först i vatten, mjölk eller uppvispat ägg och sedan i mjöl eller ströbröd. Dubbelpanering - vända råvaran först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd eller mjöl.

Parera

Skära bort till exempel senor och fett från kött.

Parfymera

Smaksätta en maträtt med till exempel likör, konjak eller dessertvin.

Passera

Sila, pressa ut vätska ur en sås, soppa eller puré och samtidigt avlägsna eventuella skal.

Pochera

Sjuda fisk eller ägg i vätska.

Poelera

Steka på svag värme i matfett i panna i ugn, eller i kastrull eller stekpanna på spisen.

view counter

Ladda hem Mat & Vänner för iPad
view counter