Grilla.nu
view counter

Magnus Albrektsson visar hur du får allt hummerkött ur klorna.

Lär dig binda korvknyten

En halvtrappa ner från gatuplan kommer man in till den lilla butiken Taylor and Jones.

I dörren möter vi en av ägarna, Gareth Jones, walesare, som tillsammans med sin irländske vän David Taylor startade upp butiken. Gareth är kock och håller just på att förbereda sig för att tillaga haggis. »Vi trodde att vi skulle få en lugn januari, men tydligen vill alla äta haggis i år.« David är slaktare och ute på andra uppdrag idag.

Nostalgi. Nu är det kräfttider! Se när Leif Mannerström och Anders Arnell kokar kräftor och gör aioli i ett gammalt klipp från TV 4 från 1996.

Se när Niklas Ekstedt gör världens enklaste marinad - på barnmat.

Snart är våra svenska äpplen redo att plockas och var är godare än en tarte. Gordon Ramsay gör en enkelt äppeltarte som är redo att ätas innan du hinner blinka!

Se när Jamie Oliver gör goda lammspett där han mixar köttet med goda kryddor och pistachnötter. Serverat i bröd som en kebab med en god röra på persilja, rödlök och citron.

I det senaste numret av Mat & Vänner hälsar vi på hos Flippin Burgers, som berättar att de inspirerades utav Heston Blumenthal. Se videon ovan där han visar hur man får till den ultimata burgaren.

Våren är här. Och helgen likaså. Finns det något godare än hemgjord pizza på en fredag? Jamie Oliver inspireras i klippet ovan av sin trädgård för att göra sin bästa pizza. Vad lägger du på din?

"Det blir bara roligare och intressantare och bättre ju längre man håller på tycker jag". Lyssna på när Mathias Dahlgren pratar om varför han blev kock.

På lördag arrangerar Naturskyddsföreningen en anti scampi-dag. Ska man göra något för miljön så kan man välja att skippa jätteräkan, tycker de - då det är en riktig liten miljöbov.

Ritning på rök och rökkyl

Magnus Ek på Oaxen lagar komplext nyskapande mat i absolut världsklass. Grillning och rökning är hans stora passion. Nu när vårkänslorna slår till, varför inte ta fram grillen?

Gordon Ramsey fyller kycklinglår och steker. Kanske något för en fredag eller lördag, så här helgen innan löning. Det är gott, enkelt och billigt!

I videon ovan kan du se när Sebastién Boudet gör sin surdegssemla. Men är du en riktig semmelälskare kan du även kolla in Semmelmannen som idag provar sin första semla.

Han har gått till final för tredje året i rad. Utan tvekan är Daniel Räms en skicklig kock. I morgon får vi se om han har vad det krävs för att plocka hem titeln Årets Kock 2012.

Fredrik Lagbergs värsta fiende är tiden. I morgon får vi se om han klarar pressen när han ställer upp i finalen i Årets Kock.

Tidigare har han varit med i en semifinal samt en Sista chansen i Årets Kock. I år är det Daniel Engellaus år och i morgon tävlar han i finalen.
- Jag kommer bara bli mer och mer nervös, säger han.

Prenumerera

Ladda hem Mat & Vänner för iPad
view counter