Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Volcano roll med sparris och lax

Såg en volcano roll på nätet och Googla runt på dem. Fann någon kanonfin bild på en volcano roll ifrån Thailand med otroligt sjysst upplägg! Där såg de ut att ha sparris i rullen så jag bestämde mig, ikväll gör jag sushi! De flesta rullar jag sett har tonfisk utan på som rock!

Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Receptet kommer ifrån de trevliga programmet Kinas mat

Min Bahn Mi

Aldrig varit i Asien och rest, så hur äkta min Bahn Mi känns vet jag inte om! Men som jag skriver i receptet är detta min version! Håll till godo!

Blåbärsknäcke

Gillar ni hårdbröd? Less på butikens? Baka eget! Lättare än du tror! Otroligt gott & uppskattat hårdbröd!  Dessutom väldigt enkla och roliga att baka! Inget krångel alls!

Dukat bord! Nu är det fest!

Det här är en grönsakspate som passar väldigt bra på ett buffebord, servera den ljummen eller kall. Vilket som funkar bra! Idag serverade jag den med gurka, tomat, lufttorkad skinka och en kall örtsås! Riktigt gott! Jag lover er de här är en sk keeper!

Kycklingkebab kort å gott

Letade efter ett Orientaliskt recept att laga till och jag hittade denna maträtt. Chicken Shawarma. Nu va orginal receptet lite krångligare än de jag fuska ihop. Jag använde mig av grillad kyckling som jag hade kvar i kylen. Den rev jag upp i små bitar och stekte upp. Du kan göra egen Shawarmakrydda och jag hade egentligen tänkt göra de men hade inte allt hemma. Den köpta kebabkryddan funkade bra för mig som substitut.

Med smak av sommar

Vansinnigt gott! Smakar sommar! Mycket lätt och fräsch maträtt som jag tycker ni ska laga till!

Inplastade morötter

Har ni en foodsealer, vacc maskin hemma, testa detta enkla "recept"

Örtinbakta lammracks med tryfferad potatispure samt rödvinssirap och timjankvist

Vilken middag de blev! Vet inte vad jag fira! Fick iallafall äta i min ensamhet. Trist! Men så är de allt för ofta. Man får ett infall att nu brassar jag på! Ja nu kanske man inte kan ringa en timme före och säga att man har världens grej på G! Grym middag blev de iallafall ikväll. Tack Gordon Ramsay för YouTube klipp, ha ha ni får inget You Tube klipp på mig! Glöm de! 


 

En tallrik med hare, bönor och rödvinssås

Bräserat harlår. Kan de funka? Se min lätt vägledning i receptet nedan!

Loaded potato skins

Letade efter ett lite annorlunda roligare recept. De här de är något helt annorlunda än den vanliga bakpotatisen med en röra som man vanligast brukar käka. Receptet har jag hittat på nätet och de finns massor av olika loaded skins och mest troligast kommer påhittet från USA.  Kom ihåg att jag varnade er, de är otroligt mäktiga. Jag käkade min till min T-bone steak och de vart för mycket mat för mig iaf! Men gott va de!

Räkor. ris och Cajunkorv

De här är en risrätt med smaker från deep down in the south. Tänk er Louisiana. Ja jag har liksom fastnat för cajun/creole cookin! Hade jag lagt till kyckling hade vi kommit nära en Jambalaya. Kryddor som återkommer ofta i cajun/creole cooking är oregano, timjan, cayennepeppar, lagerblad och chili i någon form.

Kaptens gryta miljöbild

En snabb fiskgryta, den behöver endast 20 minuter på spisen och du har en middag du kan bjuda vem som helst på! Vem som helst! De kommer att älska den! Jag lovar! Den är lika god dagen efter om inte ännu godare!

Jack Daniels Honey marinerad kyckling

Ikväll så kör jag! Mitt egna experiment! Tinat kycklingfilè som jag ska marinera med Jack Daniels Honey och lite kryddor. Efter att ha marinerat kycklingbröstet så ger jag den lite kall rök från min smoking gun. En sorts pistol som leverar kall rök till valfritt livsmedel!

Trädgårds ketchup

Lägg alla ingredienser i en stor kastrull, gärna 5 liters gryta, de vill gärna sprätta när man kokar den och de en hel del. I receptet står de att man ska he i vinägern i reduceringen…de kanske blir bättre. Alltså spar de till andra omgången/reduceringen. Jag kanske kokte bort mycket av syran!? Man kan nog alltid röra i lite senare om man tycker den är för mesig. Koka under omrörning i åtminståne 45 minuter. Dra av spisen och passera ned i ny ren kastrull. Koka åter upp din nu helt lena rena fina ketchup, addera rödvinsvinägern och låt den sakta reducera ned till den tjocklek du önskar!