Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Nyskördade zucchini i Husmor Lisas kök

Skördar fina squash i både gult och grönt ur mina lådor (har dem upphöjt för värmen och för att rädda dem från sniglarna). Det bästa är dock blommorna! Det är ju nämligen så att du måste plocka en del av de vackra gula blommorna för att få en bra skörd på plantan. En delikatess från Provence som jag fortfarande minns med doft och smakminnet från första gången jag åt fick det hemma hos min värdfamilj en sommar då jag bodde i Nice.

Tuppkam, spädgris och kantareller

Ojoj, nu blev det fullträff i Husmorshjärtat - Johan Jureskogs mat är som en knytnäve åt modern mat! Eller så är den just modern. Vi Årets kock-bloggare fick i juni möjligheten att besöka The Cube Stockholm för att prova Johans meny. Menyerna är hemliga men jag kan locka med spädgris och köttbuffé... Den kan du äta på The Cube mellan 10-19 augusti samt 14-27 september 2012.


- Nu ska vi äta konstiga saker, säger Johan när vi anländer.

Grillad högrevsburgare

Gör några goda tillbehör att enkelt slänga fram vid sommarens goda grillningar! Gör du stor sats av karamelliserad lök och heminlagd gurka är du alltid redo för en delikatessgrill. Köp fina gårdsostar varthän du än åker i vårt avlånga land. Utmärkt med en bit på allt grillat. Här har jag använt en vällagrad ko-kittost från Löfstad Gårdsmejeri i norra Vallentuna.