Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Naturligt, Rättvist och Underbart te!
Naturligt, Rättvist och Underbart te!

Clipper! Är mitt favorittemärke alla kategorier, just för att deras vision är så underbar. Ett helt naturligt te utan tillsatser, ekologiskt tillverkat och Fairtrade! Inte alls fasligt dyrt med charmig design. I min bok får de alla guldstjärnor man kan få, givetvis är det från "Afternoontea"landet England!

Vin till Löjromstoast

Mat och vin i kombination är en konst i sig själv, vi använder alla våra sinnen i en harmoni och ganska direkt märker man om det är en hit eller något man inte vill prova igen. Nu ska jag avslöja lite om vilket vin som passar till Löjromstoast, häng med!

Gott och enkelt avslut på 2011

Denna enkla och snabba dessert bjöd vi alla våra gäster på, under gårdagens supé på Grand Hotel i Borås.

En krämig pannacotta med smak av bourbonvanilj, Valrhonas caramel milk chocolate och mörk rom.

Toppad med en bärkompott som jag kokat med mer vanilj, anissprit, lite brandy. Det roliga med den kombinationen är att hela köket luktar karamellfabrik, jag lovar att det är en riktigt härlig kombination. Syltsocker är för övrigt en grym uppfinning, det borde alla ha hemma!

Hemligheten med Creme Brulée

Knäckig, krispig, söt, bränd, krämig, fyllig och mjuk. Detta är ord som beskriver den ultimata desserten, Creme Brulée. Jag ger er några insider tips på hur man lyckas och vad som bör serveras i glasen... För största möjliga njutning!

Pommeau: En välbevarad hemlighet

Sedan flera hundra år tillbaka har fransmännen gjort godsaker som de gladeligen delat med oss i övriga världen, de stoltserar med sin kunskap för gastronomin med flaggskeppen Krämiga Creme Brûléer, fluffiga eleganta Souffleer , pikat Rouquefortost och mustig Bouef Bourgignon.

I detta vidsträckta vackra landskap har fransmännen under tiden då vi var förblindade av deras tidigare verk, skapat en egen hemlig dryck. Något svår att få tag på, kanske därför att denna dryck vill de verkligen behålla för sig själva. Så varför är denna dryck så speciell?

Kalifornien i mat och dryck

BLOGG Emmely Min födelsedagsmiddag för familjen detta år, gick i Kaliforniens tecken. Efter en veckas plugg om Napa Vallley, Zinfandel, Sonoma och timmar av blickar på Västra USAs karta, blev jag lite sugen på att testa en sådan middag....

Glimt från en Chokladprovning

Igår kväll, kändes det som om man var askungen och var på bal! Chokladexperten Maja guidade oss, elever på Akademi Båstad genom en resa i chokladens värld. Det jag lärde mig mest var lite trix om hur man matchar chokladen med dryck. Och att chokladen bör användas mer i matlagningen.

Härliga Maj! Jag bjuder er på mitt bästa bröd..

Idag var det huslighetens ådra som pulserade i mig, morgonen började med stor loppis och auktion sedan bar det hem till storstädning och om-möblering.. Det har blivit en 1 majtradition att göra detta i min ensamhet och undertiden svänger jag ihop "Min Mammas Snabba LYXbaugetter" och tack vare dem får man mycket tid över till annat.. Dessa sköter sig nämligen väldigt bra själva! Jag hinner till exempel göra ett blomsterarrangemang av penséer, minipåsklilja och franska snäckor, istället för att stå och knåda deg..

Ekfatets magi på Whisky

Efter några intensiva dagar på Sommelierskolan i Båstad, är jag nu hemma i lugnet. Denna gång hade vi flera olika provningar på spritsorter från hela värden. Men det jag tyckte var mest intressant var Petrus whiskyprovning i måndags kväll. Det mest anmärkningsvärda, och något jag inte tänkt på tidigare, var Ekfatens stora roll i tillverkningen av Whisky. Och jag, som inte är en Whisky-lover, blev lite frälst denna afton!

Sauvignon Blanc - en pigg charmör

Doften från detta vin borde finnas som en parfym i en affär, om det gjorde det skulle jag sniffa på den jämnt för det är så ljuvlig!
Du får en sprängfylld bomb av Vår och grönska med toner av Fläder, Krusbär, Nässlor, Svartvinbärsblad och som höjdpunkt en frisk syra. Det spritter till i kroppen av glädje så fort någon nämner Sauvignon Blanc.

Fruktkonst- något att bita i?

BLOGG Emmely På OS i Erfurt 2008, fanns det en tävlingsgren där man gör skulpturer och konst med frukt. Sitter och kollar igenom min systers fotoalbum nu och tänkte dela med mig av dessa vackra bilder.

Drömmar om vårens guld: Sparrisen

BLOGG Emmely Nu när solens strålar dröjer sig kvar över vårt land lite längre, när varma vindar blåser och fåglarna börjar kvittra. Väcks längtan i mig efter våren. Och vårens primör nr 1; Sparrisen! För mig är den en efterlängtad vän efter denna mörka tunga vinter. Jag minns förra året, då jag och sparrisen utförde mästerverk tillsammans...