Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Älgbiff med puré på palternacka, gulbeta, brysselkål, hyvlad svartrot & morot, friterad schalottenlök samt en enbärskysst rödvin

Har länge tänkt ta jägarexamen. Vill ju sitta där med sin termos & spana ut över ängarna. Men, det har varit mycket snack & lite verkstad, så varje höst får man förlita sig på att man får någon form utav vilt av någo vänlig själ,


I år hade jag turen att få bli vid en bit älgbiff. Men det uppstod problem, det fanns så mycket gott som passar till vilt. Så det sluttade med att älgen fick sällskap utav mycket smått & gott.


Bla brysselkål som är en personlig favorit. Även svartrot & palsternacka, samt en riktigt trevlig rödvinssås smaksatt med enbär,

Ostron & sjöborre.
Choklad, lakrits & jordärtsskocka.

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag i början av året var med i en recept-tävling. Tävlingen gick ut på att laga en rätt med avokado som huvudingrediens. Jag gjorde en liten trerätters, jag kallade den Triss i avokado.


En citruskryddad avokadoterrine med havtornsvinägrett och äpplechips.


En krämig avokado och blomkålssoppa smaksatt med sesamolja. Toppad med chili och koriandermarinerade räkor.

Lågtempad fläskkarre

Fläskkarre’ är en utav mina absoluta favoriter när det gäller kött, en väldigt tacksam del som alltid blir saftig & god.
Den här gången helstekte jag köttet i ugnen på 100 grader i 12 timmar. Kött som tillagas på låg temperatur under lång tid blir väldigt mycket saftigare än en köttbit som steks på några minuter i stekpannan. Så har ni inte provat förut, gör det!

Ett stycke svenskdesignat konstverk

BLOGG Pappakock I slutet utav förra året trillade jag över en bild på en svenskdesignad kockkniv, klart man hajar till. Kniven är konstruerad och formgiven tillverkad av Mikael Uhac som har många år bakom sig som knivtillverkare. Med knivserien Mohac vill Mikael hylla Svenska bruksredskap & den svenska kokkonsten.

Den absolut godaste burgare jag någonsin ätit.

Om en hamburgare är riktigt vällagad, så kan det vara så himmelskt gott, bättre än den där svindyra hängmörade köttbiten. Det finns mängder av olika sätt att tillreda den godaste burgaren på & mängder utav tillbehör som bara måste vara med.

Tandoori & yoghurtmarinerade kycklingspett

Att marinera kyckling i yoghurt är en riktig höjdare. Låt det ligga över natt & det blir väldigt saftigt & fint. Eftersom yoghurten är sur så går det in i köttet & ligger inte bara utanpå som exempelvis olja gör.

 Du behöver följande till 6 portioner:
6 kycklingfiléer
2 dl turkisktoghurt
1 lime
3 msk tandoori
Vattenmelon
Nätmelon
Olivolja
Gräslök
Fetaost
Mynta
Salt
Svartpeppar

 

Fusktårta.

Som kock vill man inte gärna köpa halvfabrikat, mest för att man är för stolt för att köpa något man vet att man kan göra minst lika bra själv. Men ibland finns inte riktigt orken, lusten eller tiden till att laga allt från grunden. Så med andra ord är det ok att fuska, ibland.


så här kommer receptet på min fusktårta.


Du behöver följande:
1 paket färdiga marängbottnar
1,5 dl grädde
1,5 dl Kelda vaniljvisp
1 burk (320 gram) lemoncurd
0,5 l jordgubbar
0,5 l amerikanska blåbär
Mörk choklad

Kycklingrullader fyllda med rabarber

Jag är ny bloggare här på Mat & Vänner. Jag har redan en matblogg men vill ju gärna att fler av er ska kunna läsa om & prova mina recept & ta del av mina tankar kring mat. Jag kommer kanske plocka lite gamla godbitar från min redan beffintliga blogg. nog sagt, vi startar med ett grymt gott recept på kycklingrullader.