Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Whisky, whisky och god mat
Whisky, whisky och god mat

Whisky, whisky och god mat

Då är vi inne på vår tredje dag i Dublin, eller andra egentligen för igår åkte vi till Cork och besökte Irish Distillers. På kvällen åkte vi till Ballymaloe och åt middag, riktigt bra mat och ett otroligt charmigt ställe.

Cork var väldigt bra. Trots tre timmar på tåg för att komma dit var det utan tvekan värt en resa.

Först fick vi en guidad tur på destilleriet, sen åkte vi till ett slott där vi skulle spendera natten, men på kvällen åkte vi till Ballymaloe, Irlands svar på Karin Fransson och Hotell Borgholm. Med sin egen trädgård och många uppfödare runt omkring serverar de endast råvaror från platsen. Och det märktes. Bäst för mig var kycklinglever med marsalavin och sultanrussin. Helt fantastiskt. Men ni kan se hela menyn på bilden bredvid.

Idag var vi först på The English Market i Cork, som var helt underbar. Lokala råvaror när det är som bäst och många köttmästare, vars lamm, fläsk och nöt kommer från trakten. Alla tävlar om vem som har de bästa råvarorna - och det var svårt för oss att avgöra då ALLT var så fint.

Mer om detta kommer ni kunna läsa om i Mat & Vänner.

 

Sen åkte vi till Dublin igen och har träffat många coola foodies som startat egna restauranger och coffee shops. De är några som känner varandra och de har tillsammans startat en rörelse som värnar om bra mat, god mat och lokal mat. Mer om detta kommer också i tidningen framöver.

 

Ikväll ska vi gå på jakt efter fler bra ställen. Håll i hatten, för Dublin har mycket att erbjuda!