Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Tzatziki och tapas lockar på resan

Tzatziki och tapas lockar på resan

Vi är rätt bra på att prova lokala specialiteter på semestern. I alla fall de säkra korten som vi vet är goda. I en undersökning gjord av Ving svarar 7 av 10 att de alltid provar lokal mat under sin resa.

"Att prova på lokala rätter är inte bara gott utan är också ett bra sätt att lära känna ett land och en kultur på", berättar Magdalena Öhrn, informationschef på Ving i ett pressmeddelande.

Listan på matfavoriter:
1.     Grekisk tsatsiki (40 procent)
2.     Spanska tapas (39 procent)
3.     Grillad färsk fisk (38 procent)
4.     Kötträtter och souvlaki (29 procent)
5.     Skaldjur (24 procent)
6.     Pastarätter (16 procent)
7.     Turkisk kebab, meze och halloumi (13 procent)
8.     Sallader (8 procent)
9.     Pizza (6 procent)
10.  Vegetariska rätter (4 procent)

 Som ni ser är det verkligen inga "nya" rätter som vi helst provar, snarare de som blivit en del av vår svenska matkultur. Så kanske säger dessa siffror mer om hur våra matvanor har förändras och vilka kulturer vi tagit till hjärtat och gommen än om våra resevanor.