Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Sveriges godaste mat!

Sveriges godaste mat!

Årets Kock fyller 30 år nästa år (vilket gör tävlingen jämngammal med mig!) och firandet har redan inletts med fina boken Sveriges godaste mat! 25 av de 29 korade vinnarna presenteras och delar med sig av recept på favoritdesserter, söndagsklassiker och mer avancerade rätter på 280 blanka sidor. Joel Wåreus har fotat både mat och kockar; de senare syns på snygga, svartvita in-action-porträtt.

En av kockens bidrag i boken innehåller en kålrotskräm som är så grym att jag måste dela med mig av den. Den är superenkel och supergod! Vore det inte för smöret kunde den kanske kallas en nyttig fusk-bea ...

Kockens kålrotskräm (4 portioner)

800 g skalad kålrot
100 g smör
3 msk hackad dragon
salt

Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa kålroten slät med smör. Tillsätt hackad dragon. Smaka av med salt.

Schysst med boken, förutom att den är snygg, är recepten med labeln "Avancerad"; rätter som är lite svårare, men som ändå funkar att göra i ett vanligt kök. Perfekt för alla som vill styla eller utmana sig själva. Får väl se om jag vågar laga något från den kategorin ...