Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Ryska Peliminis

Pelimini

Rysk mat! Nu beger jag mig Österut, de här ska bli kul! Den här gången ska jag ge mig på att laga till Ryssarnas stapelvara i köket - Pelimini (köttfärsfyllda ”öron”) En sorts ravioli eller dumpling. De kommer ta sin lilla tid att göra dem och hade jag haft besök av en babushka så hade hon säkert skrattat gott åt mig & mina försök att forma just musöronen. De va nämligen lite pilligt! Men jag fick till dem tillslut!


 
Receptet kommer ifrån Changpeng Ericsson, som jag har fått okej av att köra de rakt av på min blogg. Tack för de! Peliminisarna är bara en del ur Changpengs Ryska meny. Rysk måltid börjas gärna med soppa och bröd…mättar bra! Sedan fortsätter man med lite andra smårätter, vissa av dem tar verkligen tid att tillaga och sluteligen sluta med någon enklare efterätt. Dricker till gör man ofta kvass eller öl samt säkert en och annan vodka, beroende på vilken familj man besöker.


Changpeng som receptet kommer ifrån är diplomerad kock, konditor, sommelier och har lirat med de stora i branchen! Nu namedroppar jag; Gert Klötzke, Sayan Isaksson (resturang Esperanto och Råkultur) Jan Hedh för att nämna några. Hon har bla jobbat i Ryssland, Sochi. Nu jobbar Changpeng som konsult inom – Food & Beverage helhetssynen på detaljerna inom matkoncept ekonomi och utbildning. Läs mer om Changpeng på hennes hemsida.