view counter

Mina sidor

Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grekisk moussaka!
Grekisk moussaka!

Grekisk moussaka!

BLOGG Lilla Kråkans skafferi När jag var lite var moussaka det bästa jag visste. Och fick jag önska maträtt stod det moussaka på menyn i de allra flesta fall, till mina bröders stora förtret.  De var inte lika förtjusta i den grekiska gratängen som jag. Mjuk aubergin, mustig köttfärssås och ett tjockt lager ostsås, hur kan man inte tycka om det?!

 Moussaka lagas på många olika platser runt medelhavet men vi förknippar den mest med Grekland och Turkiet. I de båda länderna lagas gratängen med liknande ingredienser med upplägget i formen ser olika ut. I Grekland varvas ingredienserna likt en lasagne medan Turkarna blandar alltsammans i en gryta innan de gratinerar med ostsås.   I många fall används lammfärs i köttsåsen med det förekommer även nötfärs. Vissa blandar ner potatis och andra zucchini och kanel. Själv håller jag mig till lammfärs och auberginen och skippar kanelen.Jag var tvungen att tjuvsmakade lite till lunch, resten ska jag bjuda på ikväll!