Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Fransk löksoppa

Fransk löksoppa

Den här soppan är en av mina absoluta favoritsoppor. Ingredienserna är inte många gul lök, timjan, fond, bröd och ost. Inga konstigheter där, nej hemligheten ligger i tillagningen. Tillagningen som måste få ta tid, låång tid. Löken ska stekas på låg temperatur tills den blir karameliserad och får en brun färg utan en tillstymmelse till svart. Det tar en stund. Men skillnaden mellan en snabblagad och en ”lånsamlagad” löksoppa är lika markant som olikheten mellan natt och dag.


Redan efter att löken spätts med fond och kryddor är den fantastiskt god. När den senare blivit gratinerade med en bit surdegsbröd och vällagrad ost är den gudomlig! Om ni minns de löksoppor ni ätit tidigare som mediokra så bara måste ni testa att göra det långsamt, som sagt- som natt och dag.