view counter

Mina sidor

Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Finlördag

Finlördag

Tillsammans med sisådär halva Stockholm (kändes det som) har vi spenderat lördagen strosandes och matshoppandes på Kungsholmen och i City. Toppenfint i höstsolen och bra utdelning: Frukostbröd och fika i solen på Bulleboden, som drivs av Årets Kock 1992, Per Ekberg och hans fru, och har anor sedan 1927. En riktigt liten pärla på Parmmätargatan 7, precis intill Kungasholms kyrka och dess lummiga kyrkogård. Därefter ost och tryffelsalami på Winjas grosshandel, högrev och tortillabröd plus avocado och en massa chili hos kött- respektive grönsakshandlaren i Hötorgshallen. Och blommor, lysande gula och röda astrar, ute på själva Hötorget. Bra dag! Nu puttrar chilin med högrev, vin, en skvätt öl med mera på spisen inför kvällens tex-mex-inspirerade middag. Mer om den imorgon!