view counter

Mina sidor

Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Das schnitzel

Das schnitzel

Kocken bejakade sin tyska sida och lagade schnitzel. Dessutom äkta "brat kartoffel" som på tyska bara betyder stekt potatis, men som om du beställer det (åtminstone i norra Tyskland) är grovt tärnad potatis uppstekt med lök och finskuret sidfläsk. Så jädra gott; fick jag bestämma skulle tyskarna få vm-guld i potatis.

Vad som är klassiska tillbehör till en schnitzel tvistar de lärde (eller kanske några andra, mer matglada) ännu om; på tyskhaket Moldau nere vid Hornstulls strand bötfälls den som vågar beställa in kapris till sin utbankade, panerade fläskstek, medan andra aldrig skulle äta schnitzel utan detta syrligt beska tillbehör. Till de senare hör jag och kocken. Som synes äts schnitzeln dessutom med citron som pressas över  anrättningen, och även en sardell har  slunkit med. Mums! Nu stod kocken för lagandet denna gång, men bra med schnitzel tycker jag annars är att det är kul att laga  - många moment och utlopp för evetuella aggressioner i bankandet - och svårt att göra dåligt. Enda risken för totalt misslyckande som jag kan se är om en skulle totalbränna schnitzeln vid stekning, och det borde ju vara ganska så lätt att undvika, eller hur?