Sök

Typ av recept


Typ av måltid


Huvudingrediens


Säsong


Datum skapad


Författare


Grilla.nu
view counter
Hasselnötsmousse!
Saltade hasselnötter
Fin ask!
Mumsigt innehåll!

Chokladhelg

BLOGG Kockfrun Varannan fredag är dessertfredag i kockfamiljen. Den här fredagen testade jag hasselnötsmoussen från Baka nummer 4. Jag och vår Bamix hade lite samarbetssvårigheter, vilket resulterade i dåligt äggskum som fick följden för lös konsistens, men smakerna var mums så ska testa den igen, bara inte allt för snart, för det vore tråkigt ... Bra med dessert som är lätt att göra snygg; det är ju bara att lägga upp moussen i snygga glas så är du hemma!

På söndagen besökte vi Chokladfestivalen på Nordiska Museet. Förutom att frossa i praliner kollade vi på Konditorkampen, en tävling som är ny för i år på festivalen. En Årets konditor tävlar tillsammans med en bakbloggare om att hitta på en fab dessert och tillaga den på en enda timme. Kul idé och kul att se, väldigt publikt med den korta tävlingstiden. Dessutom handplockades publik som fick sitta med i juryn! Vinnare blev Roy Fares, Årets konditor 2010, tillsammans med fröken Sockerrus, Lisa Lundqvist.

Roy Fares jobbar till vardags på Per Olsson choklad och konditori eller Pock, som i vårt tycke stod för festivalens bästa praliner. Högblanka, bra smaker och dessutom i finfin presentask. Jag är svag för salt och choklad och allara helst även kola eller karamell i kombination, så föll förstås pladask för en salt karamellpralin. Riktigt lika god eller lika blank som Håkan Mortenssons pralin med kola och havssalt var den inte, men en god tvåa. Och att jag har en Pock-pralin här hemma i en fin ask med rosett är en bra selling point när Håkans praliner finns ända borta i New York ...