Bild för Vinanna

Profil

Anna Mattsson

Anna Mattsson

Min blogg: 
Vinanna
Min hemsida: 
Vinanna
Sommelier, servitris och mat&vin-älskare
Jag bor i: 
Österlen och Malmö
Lite om mig själv:

Anna Mattsson är jag, ursprungligen från Gävle men sedan 6 år tillbaka är jag en glad Skåne-tös på Österlen!

Sommelier och servitris som jobb, älskar vin och mat, för mig är det topp.
Med slevar, kastruller svänger jag mig i köket
Härliga viner, glas och korkar finns också med i stöket
Välkommen in, trevlig läsning och låt höra
För varje betraktares gom, öga och öra

Jag kommer att bjuda på vintips, anekdoter, recept, foton, reportage och annat kul och hoppas kunna inspirera er alla!

Mycket passion och glädje!

Bästa kryddan: 
Citron, Olivolja, Salt & Peppar
Kokbok jag gärna tummar: 
Oj, jag tummar på alla böcker jag kommer över!
Mina favoritrestauranger: 
Bastard i Malmö, Friden i Kivik, Matbaren (Mattias Dahlgren)i Stockholm, Chez Janou i Paris
Jag lagar helst: 
En mustig Coq-au-Vin!
Största vinupplevelsen: 
Ett besök hos den nästan mytomspunna producenten Domaine La Grange des Péres i byn Aniane i södra Frankrike. Att få stå och prova vinerna direkt från faten med vinmakaren själv på en vingård som ALDRIG tillåter besökare...
Bra sagt om mat: 
Matlagning behöver inte vara "Hokus pokus", en bra råvara räcker!
Ett restaurangbesök att minnas: 
Le Poisson Rouge på Guadeloupe, Västindien. En fantastisk upplevelse att få sitta på en bergstopp, omgiven av djungel, en panoramautsikt över havet som många skulle dö för och få den ena fantastiska rätten efter den andra! Middagen börjar med Karibisk Punsch följt av en helt underbar rilette på torkad Merlin, tonfisk tillagat i bananblad och en ljuvlig pot-au-chocolat, gjord på inhemska kakaobönor till dessert.. Ja vilken upplevelse, den glöms aldrig!
Gastronomisk förebild: 
Min bror

Historia

Medlem i
2 år 18 veckor
Blogg
Visa senaste blogginläggen

Prenumerera