Profil

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Min blogg: 
Jävligt gott
Min hemsida: 
Jävligt gott
Jag bor i: 
Kungsholmen, Stockholm
Lite om mig själv:

Driver bloggen Jävligt gott - om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. Familj, musik, mat och politik fyller mitt liv.

Bästa kryddan: 
Svartpeppar, vitlök och chili
Kokbok jag gärna tummar: 
Just nu ingen alls. Jag googlar mest och bläddrar i magasin för inspiration.
Mina favoritrestauranger: 
Shanti, Teatergrillen, Lao Wai och ett gäng andra ställen. Men de där måste testas! Jag är också en sucker för pubkäk, Bagpiper's Inn på Rålambsgatan har till exempel en grym hamburgare.
Jag lagar helst: 
Indiskt, italienskt och husmanskost
Största vinupplevelsen: 
Svårt att välja, men en av mina första och mest udda var på en studieresa till Frankrike och den lilla byn Epernay i Champagnedistriktet. Familjen jag bodde hos hade sin egen vingård och jag fick en privatvisning i destilleriet följt av en lång och energisk familjemiddag där det bjöds på husets egna champagne. Enda minuset var att jag bara var 17 och inte riktigt hade lärt mig dricka vare sig vin eller champagne så jag tror inte att jag uppskattade det fullt lika mycket som jag skulle ha gjort om jag fick uppleva det idag.
Bra sagt om mat: 
Du måste äta, varför då inte göra det bästa av det?
Ett restaurangbesök att minnas: 
I somras när jag och min flickvän tillbringade tre dagar på Öland och åt på bland annat Halltorps gästgiveri som hade en helt fantastisk servitör och på Hotell Borgholm som drivs av Karin Fransson. Mycket god mat och vacker natur!
Gastronomisk förebild: 
Min pappa och Sanjay Thumma: www.vahrehvah.com

Historia

Medlem i
3 år 44 veckor
Blogg
Visa senaste blogginläggen

Prenumerera