Profil

Emmely Samuelsson

Emmely Samuelsson

Min blogg: 
Emmely
Kock, kallskänka och Sommelier (Grand Hotel i Borås)
Jag bor i: 
Ulricehamn
Lite om mig själv:

En kreativ konstnär även, kallad kock, 24 år som skapar upplevelser med mat och dryck i kombination. Har jobbat lite överallt, bott lite varstans och gjort lite blandat.
Jobbar på Grand Hotel i Borås.

Har ett OSsilver i matlagning i bagaget samt underbar sambo och hungrig katt. Vi bor idag i ett gammalt hus vid en sjö, just nu ser vi fram emot vårens inbjudande fikapauser på verandan.

I Höstas blev jag Diplomerad sommelier efter ett års studier på Yrkeshögskola i Båstad och idag har jag även blivit antagen till Sommelierföreningen.

Tanken med denna blogg är att jag tänkte dela med mig av det jag kan inom mat och dryck och kanske tipsa er om lite smått o gott som passar bra ihop..

Fråga gärna (!) om det är något ni behöver hjälp med.. helst förstås inom mat, dryck eller kanske renovering..

Bästa kryddan: 
citron, svartpeppar, havssalt och muskovadosocker
Kokbok jag gärna tummar: 
salvador dalis kokbok
Jag lagar helst: 
Vitvins- och dill pocherad gös med färsk primörsallad, och skummig sås av brynt smör och blåmusslor. Dricker gärna Sauvignon Blanc till det.
Bra sagt om mat: 
Michel Jamais " Hur mycket pionjär, trendsättare och smakvirtuos en människa än må vara, kan hon/han inte komma undan det faktum att kemi kommer påverka mötet mellan vinet och maten"
Gastronomisk förebild: 
Emilia Andersson

Historia

Medlem i
3 år 40 veckor
Blogg
Visa senaste blogginläggen

Prenumerera