Profil

Susanne

Susanne

Min blogg: 
Mitt japanska skafferi
Min hemsida: 
Japan till bords
Jag bor i: 
Skåne
Lite om mig själv:

Jag är den glada hemmakocken som hade förmånen att bo mitt i det pulserande i Tokyo under ett par år. I Japan hittade jag världens största fiskmarknad, den ojämförbart färskaste sushin, tempura, soba, tonkatsu och yakitori och jag fascinerades liksom många före mig av det japanska kökets enkla och rena smaker.

På den egna bloggen Japan till bords har jag dokumenterat smakresan och med start idag kan du även följa mig här på Mat & vänners bloggsida. Läs, kommentera och låt dig inspireras!

Bästa kryddan: 
Japansk soja, smör och citron är en oslagbar kombination
Kokbok jag gärna tummar: 
The japanese kitchen (Kimiko Barber), Drakamöllans kök, Älskade mat (Werner Vögeli), Michels vin & mat (Michel Jamais)
Mina favoritrestauranger: 
Kaikaya i Tokyo, Sticks & sushi i Köpenhamn, Gullmarstrand i Fiskebäckskil
Jag lagar helst: 
japanskt och svenskt men inspireras av all världens kök
Största vinupplevelsen: 
När den lokale vinbonden Richardo bjöd in mig och min man till en helt privat vinprovning i hjärtat av Toscana. Inte så mycket för vinernas skull utan mer för den fantastiska upplevelsen av att sitta bland ekfaten och provsmaka mat och vin från regionen: chianti, peccorino, salami, proscutto..
Ett restaurangbesök att minnas: 
Fisk och skaldjurssoppan på hotell Gullmarstrand i Fiskebäckskil är värd en omväg

Historia

Medlem i
3 år 39 veckor
Blogg
Visa senaste blogginläggen

Prenumerera