Profil

Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Matskribent och matbloggare. Driver cateringverksamhet och är matinspiratör
Jag bor i: 
Malmö
Lite om mig själv:

Jag är en passionerad matlagare med journalistbakgrund. 2011 var jag med i Sveriges Mästerkock och kom på 6e plats. Det förändrade mitt liv. Idag skriver jag om mat för bla Allers, där jag skapar mina egna recept och har även hand om deras omvärldsbevakningen i den kulinariska världen.
Jag matbloggar hela tiden och älskar att prova mina vingar i köket. Jag driver också min egen caterinverksamhet (se bloggen), där jag både lagar för små och stora sällskap. Jag håller i cook A Long för företag och privatpersoner och gör olika eventuppdrag.
Mat är mitt liv och jag är noga med att inte förstöra min passion. Jag jagar hela tiden nya äventyr i köket och inspireras av resor, besök på restauranger, utflykter i både skog och mark och jag letar alltid efter ny inspiration.
Mina bloggar är kulinariska utmaningar för mig själv och för dig som läsare. En matresa vi gör tillsammans. Jag älskar att "prata mat" så kommentera gärna. Ha det gott! Pernilla

Bästa kryddan: 
Timjan (förutom salt!)
Kokbok jag gärna tummar: 
Mathias Dahlgren "Det naturliga köket"
Mina favoritrestauranger: 
Rolfs Kök (Stockholm) Bastard (Malmö) Noma (Köpenhamn)
Jag lagar helst: 
Husmanskost och fisk
Största vinupplevelsen: 
Första gången min sambo serverade mig ett Chateaneuf du pape på vår första dejt. Jag blev kär. I både vinet och honom.
Bra sagt om mat: 
Mat är kärlek på en tallrik.
Ett restaurangbesök att minnas: 
Min födelsedag på Rolfs kök 2010, innan jag skulle iväg och tävla i Sveriges Mästerkock. Jag åt den confiterade fläsksidan och drack ett vin på Nebbiolodruvan - och det var kärlek vid första tuggan. Kan ALDRIG glömma den middagen!
Gastronomisk förebild: 
Keith Floyd

Historia

Medlem i
4 år 8 veckor
Blogg
Visa senaste blogginläggen

Prenumerera